29 November 2012

FIRDAUS RAZALEE ! thank you for being my bespren forever ever! :)

asslammualaikum wbt.

hallluluuu bespren~

ada sorang budak senged nie meronta-ronta sambil menarik-II baju aku hampir terkoyak (ganti balik weyh!) meminta aku post something bout him. apa bole buad. dah kehendak beliau. so, nah aku hidangkan khas buad kalian. beliau sahabat yang paling ohsem lagi terbaik. bespren doe. so jangan buad pasai, aku habaq kat dia. mati hang dia kerjakan. takot tak? hew. dia sangad senged tapi baik hati. hew lagi. kiranya memang A lah. kan? so, we all dah membe gila-II since 4 years ago lah eak. ekh betul kan? aku lupa kejap. ouh okay betul lah tuh. hew. 

first time lepak sampai 5.oo a.m baru balek. baq hang! bapaq lama! standard la mok ;) kuikui. kui pulak dah -_-' mana taknya kami pi nengok midnite movie. cita alien ! sengal -_-' so, aku pun tidoe maty bagai hape then mamat senged nie doq focus gila lah kan nengok cita yang tah hape-II then kami pi melantak MCD parapapapaa im lovin it! pepagi buta dah mencekik macchicken woowoo~ then berborak lah kami sampai ke subuh. tuh yang tak balik-II tuh. ahak~

kau ada dikala ku suka dikala ku duka setiap tangisan dan juga ketawa. ahai~ sedap tak aku nyanyi? okayy,   tak sedap pi main jauh-II. tabole terima hakikat suare tak merdu lettew. puihh! haha macam mana kauorang dengar lagu najwa latif ft. sleeq tuh, macam tu jugalah kami. manyak suwett-II ma! hew. he always here for me. when i need someone to talk, surely dia akn call sampai credit dia habes. okay padan muka! kuikui. kidding okay ;) dia sangat pemalu sebenarnya! woo macam tak pecaya kan? but dats a real he is even macam senged-II but he is the best best bespren i ever had. thak you kawan :)

okay dah, jangan merajuk lagi, i post special for you ni. complain banyak-II penumbuk bagi! hee.

friends like a puzzle. if i loose 1 pieces. means i loose you kawan :)

MR.MARIO heh ?? such a GOOD nem heh? ( part 2 )

with mr.mario lol :p

 ehem-II ( cough)  hei kawan-kawan !

macam lama dah tak update belogg. kan? padahal baru berapa hari tah berlalu. heh. opss~ lupa! assalammualaikum wbt kawan-II ! rindu kauorang lah. hekk~ continue 1st part hew. so for this time his girlpren pulekk asked that guy to eat elot heh. macam ginilah perbualan mereka :

his girlpren : makan apa?
that guy : mkn kfc. haha jmpot mkn k syg.
his girlpren : makan banyka-II biya jadi garfield :p
that guy : mane. jd mario haha
his girlpren : err mario rambut kerinting misai tebal tuh?
that guy : haha. jmpot mkn k syg.
his girlpren :  mkn lew mario gumuk!

ends~

woo~ begitu lah perbualan mereka. so, from that lah. he created that nem for us :) kbye heh :p



24 November 2012

GARFIELD heh? such a GOOD name heh? LoL -_-' ( part 1 )


assalammualaikum, hallu bespren ! 


i want share a story. once upon a time, that guy always asking his girlpren to eat alot. so, his girlpren pun eat lah alot. evrywhere anywhere pantang jumpa kedai saja teros beli makanan ringan sebanyak mungkin hekk -_-' sthen his girlpren yang sememangnye weirdo pun jadi maken weirdo lah. after that his girlpren pun asked lah that guy. why you always heh ask me to eat alot heh ?? *sambil buad duck face lol :p then that guy pun berkata lah because nanty u chomel mcm garfield ! hew sukenye dia ketawa terbahak-II. naseb baek kau chomel, kalau tak haihhh~ so from that day lah that guy cal his girlpren with that nem 'GARFIELD' heh?? okay itu sahaja nak story. kbye @.@'' to him : dang! loveyoumuch zwawawannnn~



20 November 2012

dia mmg psycho -_-'

assalammualaikum wbt.

okay since morning tadi lagi tangan dah miangg sangat berdancing-II dekat keyboard lappy, konon nak update new entry tapi asyik-II taip delete taip delete jea kerjanya. so, tidak lah post sampai kesudah. err err err bukan aku taknak post tapi tapi tapi err berapa banyak tapi dah. tapi aku rasa macam em em em tak tahu lah aku nak describe this feeling. maybe aku emotional lebey ni. ahakk~

okay tadi aku tak tahu apa kena dengan aku sampai berlaku lagak ngeri drama melalak menangis bagai kan. sensetip betul aku hari ni. err err okay bukan sensitip tapi so sudden rasa macam nak ala-II manja gitu kan dengan zwan lol then dia pun gelabah pujuk nak sejukkan hati aku yang tengah luluh hancur berkecai ni kan. otototo~ manyak suweet suweet maa. kesian lah dekat dia kan, niat baik nak pujuk girlpren yang sedang hangat kemerajukan tetapi malang lah sebab dimarahi oleh girlprennya itu kan. haih~ harapkan pagar, pagar makan toseyy. err err apa aku merapu nie timah!

okay lets continue, kisahnya bermula apabila zwan macam push aku suruh share prob dengan dia kan sebab dia tengok aku macam takde mud langsung nak layan dia. haih~ psycho betol lah dia ni -_- so, nak tak nak share lah jugak, tu yang tabole control feeling sampai emo terlebey tuh. habes A to Z aku cerita. at last, dia yang kena marah kan. sambil air mata meleleh sambil tangan kiri texting dengan zwan dan sambil tuh jugak tangan kanan dok sebok reply IM di facebook, twitter dan belogg hew. but seriously that time sedih+stress gila-II lah kan. actually, so lucky lah ada zwan. at least lega sikit dapat share that problemo. bukan tanak share tapi tapi tapi before this tapena nak share-II ni. malue >.<








tup tup tup tup~






teringat last time jumpe 4 november 2012. planning nak pergi makan BR. at last sampai jekk CS that shop close already. then, sedih gila-II lahh kan. aku pun buad muka muncung sedepa. 'semua salah you! late 20 minutes! u see dat!' and selumber je kan dia kata 'i just late 20 minutes then u tambah lg 10 minutes. lambat sangat siap kan syg. so, salah you' after that kami pun macam anak terbuang jekk yang kehulur-lehilir mencari mak bapaknya HAHA niat hati nak watching movie but bila sampai jekk. 'you..takde best movie lah' sedih je kan muka. pastuh pastuh tuka plan B nak pi makan char kueh dekat stulang. sampai-II jekk err err 'makcik tuh tutup hari ni lah syg, dia dah call i dulu tadi' heh poyo kan budakk ni? debikk kang baru tahu. at last pergi 7eleven beli potato chips, air 2 botol, kinder bueno 2 packet cadburry 1 packet. then vroooommmmmmmmmmm~ lepak dekat danga. borak-II sampai kol 12.oo . serious sumpah best gila bila lepak dengan dia macam tuh . sempoy jekk, tadalah formal macam selalu. nguu~


klik klikk~ sempat lah snap pic dia heh sampai jea rumah dia text cakap thanks cause bagi dia present tuh. woo~ lupa nak habaq mai masa zwan sampai aku ada bagi hadiah tabung frogie yang chomel sangat tuh hew. present bday dia yang dekat 3 bulan lepas baru sekarang nak bagi kan. terokk punya girlpren ahakk. pastuh pastuh zwan cakap 'you nak suruh i menabung tuk nikah ka syg?' ahhayy~ malu kite >.< gatayy nya ! puihh~ dah tahu jangan tanya lah sayang hew.

so so so, i just want to say that how much iloveyousomuch b! thanks for being apart of my life. thanks cause always by myside. thanks cause love me who i am. thanks cause never give up with me. thanks cause wait for me. thanks cause takecare of me. thanks thanks thanks for everything. okayy, dah luah semua. puass ! haha. enought jaja! 

okayy aku terlebey, kbye :p


18 November 2012

malam kelaparan yang penuh dengan kejutan !



assalammualaikum and morning guys :}

okay, tengah malam tadi punyalah lapar kan. so, around 12.oo tuh mama pun ajak makan luar. sebab malas nak masak punya pasal heh. then, cik boypren kita pun text kata dah sampai ruma. before tuh dia pegi maen badminton sama abg dia. so aku pun cakap nak pergi makan kan. dia pun macam weirdo gila lah kan , tapena-pena aku kelua makan tengah-II malam. apa boleh buat, perut sudah lapar. hee. 

then, we'll pun teros gerak ke pandan. as usuall lah kan. tmpat makan yang aku selalu lepak dengan mama. okay malam tadi orang tak ramai pun, so senang lah nak dapat parking. sampai jea table uncle tuh pun dah tahu favorite aku, so tapaya lah nak order lagi. heh. punggung tak panas lagi duk kat kerusi tuh, tahu-II sampai je tahu bakar + fresh orange. mama pulak order bubur + milo ais. so, jemput makan cik boypren, jemput makan kawan-II nguu :p


nyum-II sedap tahu bakar nie. cik boypren kita suruh makan banyak-II. ambouihhh~ kang jadi debab kang. sape nak jawab? tak malue kea nanty orang cakap gurlpren cidebab + ketot? then selamber jea kan dia jawab nanty chomel macam garfield. haha. ape lagi, tersengih-II lah aku baca text from him tuh. tapi tengok gaya dia macam weirdo sikit ni. hepy + ala-II manja semacam ni. heh. 

after that dia pun text semacam kan, so so sudden my hearbeats dup dap dup dap ni. then dia pun tetiba text doakan untuk dia. erkk~ yang nie memang weirdo gila-II ni. aku pun tanya lah macam-II kan sampai tak terjawab dibuatnya. ouh rupa-II nya dia cakap doakan dia cause today 1st paper STPM. damn! aku pun suprised gila lah kan. kalau dah busy kerja, futsal, badminton, lepaking, texting dgn aku lagi *tu wajib haha* bila pulak cik boypren kita ada masa nak study kan? but its okay lah, im so proud with him actually.

 tengah-II texting sampai tak sedar dah siap makan. licin pinggan hee. sedap sangad uncle nie buat. jadi addict tahu bakar dah aku nie. hoho. cik boypren kita pun cakap nak tidoe kan, takot punya pasal hee. esuk 1st paper pengajian am. so, good luck sayang! i know you can do it. so, go zwan go zwan ! haha then, jam pun dah pukul 1.3o kan, mama pun mata dah terkebil-II kan. so, jum balekk~ nguu.











to cik boypren kita : good luck sayang. i always by your side, pray for you and loveyou :) 

have a GREAT time ! :D

assalammualaikum. hello bespren ! (sanbil kenyit kenyit mate >.<)

seronok dapat spent time dengan papa yesterday even sekejap pun but better lah than never rite? gerak from jb 4.oo pm so tibe rumah papa around 6.oo . so, sampai je ruma. teros letak beg dalam bilik! hai lah bilik, rendu gila dekat kau weyh ! kriukk kriukk~ sumpah! lapa gila tau. then, aku pun tersengih-sengih kat papa sambil bisik tanak mama denga. "psst~ papa, lapa lah. jum ngeteh!'' haha.


bilik saya seperti kelas tadika! penuh korean poster sane sini haha


nyum nyum~ mee goreng + teh tarik. jangan pandang chikay jea mee goreng niey. tapi rasa dia, sumpah sedap sangad ! :pp


hoihoi~ muka hepy dapat balek. ngeee~
okay, sambung cerita. mase tengah ngeteh, papa tanya itu dan ini. so, aku pun kepoh lah bukak cerite bout what has happen every single day in my life. seronok berborak. bila perot da kenyang, sampai ruma jea automatik lah mata terpejam teros kan . then, pagi2 tadi lagi papa dah kejot 7.oo am. papa ajak bawak kete. aku pun excited lah kan, tak sempat mandi pun, cuci muka ja. hishh~ selekeh! haha. seronok belajar kete ngan papa. confirm cepat dapat lesen nie ! hew. then, around 4.oo pm dah nak kene siap2 back to another home. hm~ but no matter what, today is a great time :)





kbye :)

16 November 2012

hei kita punya special juga what :D

hai assalammualaikum .

saya siti khatijah binti buang melaporkan berita pada hari ini. see, you'll tengok me ni ada gaya macam pembaca berita/reporter tak? of couse lah kan! erkk~ annoying ni -.-'' sesungguhnya sikap 'perasan bagus' itu amatlah tidak bagus. so, kids dont try this at home. boleh gitu? haha



okay okay, hari ni terasa macam penad gila. nak texting dgn cik boypren pun tak larat, besar kecik besar kecik jek mata aku nengok skrin phone ni. kejap kejap terlelap. mujurlah cik boypren saya amat understanding gila. at last, ''jum lah tdoe syg''. kesian dia kan sampai dia pun terlelap sama, mana taknya menunggu text reply dari aku macam menunggu durian jatuh dari pokok durian. erkk. btw, thank you thank you sayangs >.<



and now bila dah terjaga, terbeliak mata mengadap lappy pulak. so, di sinilah bermulanya entry saya. tetttttttttttttttttttttttttttttttttttt~ maaf, siaran tergendala sebentar. rehat sebentar bersama kit kat. nyum nyummy >.<




okay okay, not all the same human beings. we're all different what? each person have advantages and disadvantages respectively. bukan kah allah swt itu maha adil. jika allah berikan kau kelebihan pada paras rupa dan pastinya allah berikan kau kekurangan dari segi aspek lain pula. nobody perfect right? so, dont too proud dengan apa yang allah swt pinjamkan pada kita buat sementara waktu ini. sebaliknya, bersyukur lah ;) mu jange nak berlagok lew der. bole gitu?



tiada istilah kau lebih cantik atau kau sangad perfect. ciptaan allah swt itu semuanya cantik belaka. jika kau tidak dikurniakan kecantikan seperti yang lain-lain itu, mungkin kau dikurniakan akhlak yang cantik lagi indah daripada kecantikan luaran :) tak gitu? so, do not be so humble. sampaikan terasa kecil betul diri ni. chill lahh, be humble but lets nice balanced. jadikan segalanya bersederhana. itu lagi bagus bukan?





tidak perlu mempersoalkan apa yang dia ada? apa kelebihan dia? apa yang dia mampu buat? but ask yourself, what do i've? what my forte and what i can do? cemburu itu bagus tapi jadikan ianya as your morale boost and bukannya hasad dengki. when we try to get what we want with our own,it will be the most meaningful.of the way we try to get dirty, it is useless + wasted :) trust me.





even saya tidak gorgeous seperti awak dan awak tuh tapi saya tetap bersyukur dengan anugerah allah swt.
(chantek itu tidak tapi manis-manis gula melaka tuh ada lahh sikit kan? heh >.< )

15 November 2012

his look more CHOMEL than me ! jeless :|



ehem ehem ! hai awokk !

excited nak share cerita ni wey ! erkk budak atas ni? oh wait wait, aku dan cik boypreng belum kompang-kompang lagi okayy. so, itu bukan anak kami. haha act, i spent my whole day yesterday just for melayan kerenah si kenit ni ha! jadi geram tengok keletah budak kenit ni. tak reti duduk diam. umur baru masuk 5 bulan belagok nak bejalan. jatuh telentang tahu saket kan? nasib baik nek su yang baik hati ni ada kan? haha. ekh, nek su? woah aku da jadi nenek tau, jangan tak tahu! kau hade? haha.


nama budak kenit ni muhamad adib saifullah. dapat je dekat aku, didib pegi dia. senang nak ingat kan? haha.
rasa macam nak cubit-cubit je pipi dia yang comel tu. ee, geram pulak hati kite ni lah! gigi baru tumbuh dua kepoh betul dia nak bercakap. nasib baik aku ada belajar bahasa budak-budak ni. so, dapat lah aku translate sikit apa si didib ni kepohkan sangad.



okay jangan tanya apa kena dengan aku. itu sesi pembelajaran how to posing infront of camera. tapi si didib ni buad dekk jekk. penad aku ajar dia. tengok lah muka dia tuh, weirdo -.-' hee chill didib, nanty neksu ajar macam mane nak posing. learn slowly sayangs ;) ececeh.



suka betul dia dengan jam Gshock 10 hengget aku tuh. tunggu gaji yea budak kecik? nak jam lampu kelap kelip, jam bukak tutup, jam dinding pun neksu bole belikan. saba yea? nguu :p okayy lahh , nak siap2. nak pegi maen dengan si kenit ni lagi ! 

kbye ,










THE SECOND day of THE MUHARAM :)




assalammualaikum. hai kawan-kawans. nama saya siti khatijah binti buang. terima kasih ibu kerana memberikan nama yang bermakna. umur saya baru sahaja 20 tahun. diulangi 20 TAHUN  okayy bukan 16 tahun. tapi disebabkan aku agak kecil sedikit rata-rata bilang aku baru sahaja belasan tahun. kesian -.-'' 

aku gadis melayu yang belum sampai setahun menutup aurat dengan sebaiknya. lama kelamaan aku merasa ingin mengubah diri menjadi perempuan melayu terakhir (kononnya) tapi tak mustahil bukan? insyaallah. so guys, please support me ! hee si dia juga tak jemu-jemu support me. thanks pakcik zwan! nguu terharu :')

masih engat lagi kata ustazah dulu, menutup aurat bukan sekadar bertudung tapi jaga ibadah dan juga akhlak kita sebagai muslimah. baiklah ustazah :) kata ibu pulak, menutup aurat biar tetap pendirian. baiklah ibu :) kata kawan-kawans, perempuan nampak lebih manis bertudung. hee. kata pakcik zwan, menutup aurat bukannya membalut aurat. erkk -.-' okay dah faham :)

berharap agar allah swt dapat memahami dan merasai keikhlasan aku bertudung. di bulan muharam ini aku bersyukur ke hadrat ilahi. thanks alot to ALLAH swt cause im still breathing. hope banyak kebaikan dan kelebihan yang kita dapat di bulan muharam ini.

azam baru di bulan baru? haruslah! i just hope can be a good person, lebih peka tentang aurat dan jaga akhlak, kawal mulut dan kawal diri INSYAALLAH. harap dimurahkan rezeki dan dibukakan segala laluan agar perjalanan hidup lebih dipermudahkan. hope mama, papa, sekalian sahabat serta si dia juga dilindungi ALLAH. amin ya rabb.

pokok pangkalnya hati :)

13 November 2012

syukur kehadrat ILLAHI :)

 assalammualaikum . .

sory guys , lama betul tak hupdate new entry . quit busy lately . hm . nak share something nie . hope you guys sudi intai-intai this entry . kehidupan banyak mengajar ieja erti sebenar kehidupan . letih nak menghadap berjuta-juta masalah yang datang setiap hari tanpa henti , tak terkira . haih~ mengeluh ? tipu lah kalau kita sendiri tak penuh mengeluh dengan semua tuh . ujian~ tapi ALLAH takkan uji kita kalau ALLAH tak sayangg kan kita kan ?

ALHAMDULLILAH , genap 8 bulan nie. kami banyak belajar tentang kesilapan masing-masing . lebih banyak mengenal bout each other . mengakui kesilapan dan kekurangan diri itu lagi bagus bukan ? itu yang kami lakukan . manusia mampu berubah sekelip mata , salah kea ? semestinya tidak , apa yang penting tahu sebab sebenar perubahan itu berlaku. dan sekarang , ieja dah faham . sebab apa ?

bagi readers yang setia , ah pastinya kalian sudah faham benar dengan owner blog ini . sering saja pantas menaip apa saja yang berlegar di fikiran ketika ini . sometimes apa yang ditaip sangad annoying -.-'' okayy , mengaku . masa tuh terlalu emotional okayy ? haha . but dats a fact . thanks guys , cause sudi intai-intai blog yang sangad simple dah sekarang nie . erkk~ belum ada masa nak renovate this blog . haha .

kepada beliau , terima kasih kerana bersabar dengan sikap ieja yang semestinya amat aneh . terima kasih kerana memberi rasa sayang dan kepercayaan sepenuh hati . kepada tuhan , jika benar ini takdir kami..ieja memohon agar perhubungan ini kekal till jannah :) AMIN YARABBAL ALAMIN.

the end ;))


counting days :)

38 weeks. ibu and papa nervous and cant wait to see you soon. welcome bebiboy. we waiting for you. hope everything gonna be okay and ...