16 November 2012

hei kita punya special juga what :D

hai assalammualaikum .

saya siti khatijah binti buang melaporkan berita pada hari ini. see, you'll tengok me ni ada gaya macam pembaca berita/reporter tak? of couse lah kan! erkk~ annoying ni -.-'' sesungguhnya sikap 'perasan bagus' itu amatlah tidak bagus. so, kids dont try this at home. boleh gitu? haha



okay okay, hari ni terasa macam penad gila. nak texting dgn cik boypren pun tak larat, besar kecik besar kecik jek mata aku nengok skrin phone ni. kejap kejap terlelap. mujurlah cik boypren saya amat understanding gila. at last, ''jum lah tdoe syg''. kesian dia kan sampai dia pun terlelap sama, mana taknya menunggu text reply dari aku macam menunggu durian jatuh dari pokok durian. erkk. btw, thank you thank you sayangs >.<



and now bila dah terjaga, terbeliak mata mengadap lappy pulak. so, di sinilah bermulanya entry saya. tetttttttttttttttttttttttttttttttttttt~ maaf, siaran tergendala sebentar. rehat sebentar bersama kit kat. nyum nyummy >.<




okay okay, not all the same human beings. we're all different what? each person have advantages and disadvantages respectively. bukan kah allah swt itu maha adil. jika allah berikan kau kelebihan pada paras rupa dan pastinya allah berikan kau kekurangan dari segi aspek lain pula. nobody perfect right? so, dont too proud dengan apa yang allah swt pinjamkan pada kita buat sementara waktu ini. sebaliknya, bersyukur lah ;) mu jange nak berlagok lew der. bole gitu?



tiada istilah kau lebih cantik atau kau sangad perfect. ciptaan allah swt itu semuanya cantik belaka. jika kau tidak dikurniakan kecantikan seperti yang lain-lain itu, mungkin kau dikurniakan akhlak yang cantik lagi indah daripada kecantikan luaran :) tak gitu? so, do not be so humble. sampaikan terasa kecil betul diri ni. chill lahh, be humble but lets nice balanced. jadikan segalanya bersederhana. itu lagi bagus bukan?





tidak perlu mempersoalkan apa yang dia ada? apa kelebihan dia? apa yang dia mampu buat? but ask yourself, what do i've? what my forte and what i can do? cemburu itu bagus tapi jadikan ianya as your morale boost and bukannya hasad dengki. when we try to get what we want with our own,it will be the most meaningful.of the way we try to get dirty, it is useless + wasted :) trust me.





even saya tidak gorgeous seperti awak dan awak tuh tapi saya tetap bersyukur dengan anugerah allah swt.
(chantek itu tidak tapi manis-manis gula melaka tuh ada lahh sikit kan? heh >.< )

Ramadhan.

ramadhan tiba, ramadhan tiba. marhaban ya ramadhan marhaban ya ramadhan =D 1st Ramadhan. seghonok nya bila ramadhan tiba. ya, aku still m...