28 December 2013

p e r e m p u a n :)

assalammualaikum . hye kesayangan ! :)


million sorry has not been updated blog kesayangan ni. fuckin busy lately. today is sunday and sunday pun aku kerja! grr. a lot thing to do and a lot thing to thinking. what has happen to me before make me learn how to be more matured. yess , masalah mengajar kita untuk menjadi lebih matang. sometime aku cuba berfikir positif and thats me act. always think positif. sebolehnya aku taknak langsung berfikiran jahad. but fikiran jahad tu yang tak malu datang and menusuk dalam otak aku ni. puii !

mens always said that mathematic more easy than woman. damn. but thats a reality act! haha. we'ols are not complicated but sometime jela. certains part je yang we'ols choosy sikit yu'ols. tak semua okayy and tak semue perempuan macam tu yu'ols ! tak semua okayy? so janganlah dek kerana susu dutch lady setitik rosak susu dutch lady sekotakk ! haih. geram betol.

so guys , if you love someone try to  be more patient . learn how to b more understanding and please appreciate us. sekeras-keras hati wanita , ada juga terselit kelembutan disitu . jadi jaga hati kami sebaiknya. as long as we still love you boyfriend. nanti bila sudah dikebas, menyesal tak sudah. seriously --''


before kemarahan melanda. sebaiknya kita tamatkan disini saja. okay the ends :p sambung kerja !!! haha

pss : jaja sengal sangat hari ni --'


24 November 2013

weirdo --''



assalammualakim wbt guys . heyy im back ! yeahh back to writing . err maybe --'' idk why lately terasa macam payah betul nak update my blog ni . terasa kekangan masa itu terlalu padat . bekerja sehari-harian sudah cukup buad aku rasa penad . urghh~ fuckin tired ! weirdo . manusia lain pun bekerja juga , tapi tidak sepenad aku yang terang-terang nampak letih betul atau mungkin juga faktor kesihatan yang kadangkala buad aku lemah nak lakukan semua kerja even nak spent time 5 minute update entry pun payah --''


seriously thats really make me wondering with myself . the end .

12 November 2013

sick --''

heyy eblibadi . assalammualaikum . macam lame je tak update . kann ?? million sorry buddiez . im sick :| and i hate when im sick . suspect denggi okay ?? itu baru suspect . alhamdulillah . hope nothing serious happen to me. so padan la lately ni lemah semacam dan bermacam-macam . haihh . dugaan~ please pray for me buddiez :(

the ends T.T

14 October 2013

the great journey :)

assalammualaikum wbt. hey hey heyy readers ! long time my fingers no dancing2 on keyboard . ahac. me have stowy to share ni. come come seat here . we'll decided nak pulang kampung afta 2 years tidak kesana bukan sudah lupa tapi dek kerana terlalu busy dengan urusan kerja. now baru ada free time. sobss. kebetulan ayong anak ayohngah nak kawen so we'll pun planning gila2! okay okay afta 2 month planned, finally we'll decided nak merasa naik train kononnye. so we'll pun dengan gumbiranya naek lah train. woahh, excted gilaaaa --' 




kesejukan kamekk dalam train tuh --'



hantaran ayong ! simple but nice kann? i loikeee ! :D cakap cakap dengan mr.hubby nanty nak macam ni ! simple jea hihihi :D


icecream ni murah gila ! seringgit je. abes semue me melantak sorang haha

pi jalanjalan ipoh town !


i found dis ! orhang perok dok sebok cakap pasal kacang putih !  though kacang putih ni semue colour putih rupenye like dis. ohoo i see --'




dat nite we'll dok busy tolong ayong buat guestbook. we'll first persons yang make a wishes card ! huhu bangge mak nokk !

pi shopingg ipoh uptown ! gila murahh rm20 only ! 

before dat even, bangun pagi teros je naek pelamin. amek berkat katenye --'













my cousin fara from pineng ! lama na tak jumpa !! hee


with beloved mom :')


gwiyomi gila --' haha




icecream again?? --' hee with ayohchikk pineng ! ngee



me me and me !

yeahh me again !! heww

ayong and abg hafiz. happy weeding day ayong !




we're happily whole famely ! :D

ayohngah famely :)

ayohchikk famely :)

ayohcho famely :)

my famely :)


last pic famely ov the day :')
nak balek jb daaaa~

sempat jap pi pasar loken, ipoh.
ala-ala bazar karat gituu heww

the red lovers !


so, byebye ipohhhh :)


the end.
rancangan ini ditaja oleh tropicana twisterrrr haha !

Ramadhan.

ramadhan tiba, ramadhan tiba. marhaban ya ramadhan marhaban ya ramadhan =D 1st Ramadhan. seghonok nya bila ramadhan tiba. ya, aku still m...