29 January 2013

...


Dear him <3

please take care ov my heart before im gone .
please appreciate me as long as i love you .
please please please...
cemburu tanda sayang. xoxo.


this song is dedicated special for you : take my heart by soko :')

17 January 2013

family is my everything ! hew.

nothing to kepoh. no matter what. my fam is numb 1. 
so lets spent our time wif our fam !
alalo >.<

ouh kesian budak jalanan -_-

kakak buad muke tengekk . duck face ! haha

perhh mama dan kakak model jeans bundel ! ototo~

woo~ anak mama dan mamanye ! hew.

jaja si keding semakin gemuk i think -_- sobs.

peace yaww :p


location : bazar karat jb superb duperb !

2 days moree darlingg ^,^

assalammualaikum wbt.

hello bespren ! seriously miss my blog damn much bhai ! sobs~ quit busy lately with that project. bos kata, ''please lah korang tinggal bape hari jekk ni. tolong lah full. habess project nanti korang nak cuti, korang cuti lah.'' perhh~ we got a green light bro ! gila tak nak? HAHA. so dats why aku macam rajen semacam je ni. alala~ :p 2 days moree darling. chill lah. tunjukkan kerajinan dan kehebatan kau for 2 days nie HAHA bila dah stress, ni makan dia ! tepat 12.oo makan choc. memang seronok kawan ! HAHA sedapnye kinder bueno ni nomnomnomm~ :p



12 January 2013

cerita sebarang ! ;D

assalammualaikum wbt..

phewwwittt~ hai kakak cantekk ! hai abg hensem ! hai adek chomel ! hai awak !! * kenyit mate sket >.<  okay hari ni ada good and bad bad bad news but lebih banyak good good good news. maybe today is my lucky day kot --- alhamdullilah. hew ;)

BAD STORY ~
situation 1
mom : dik, ni number phone pengetua taska tuh. call jangan tak call !
me : taska pun ade pengetua? hehe.
mom : mesty lah ade. dah, nanty jangan tak call lak.
me : herher -___- in sha allah.
mom : jangan lupe pulak !
me : yess mom * senyum :)

situation 2
pengetua : ada experience mengajar ke before this?
me : err~ takde cikgu.
pengetua : before this belajar course apa? kerja apa?
me : course landscape and now pun kerja bidang tu juga.
pengetua : then why u nak jadi teacher kat sini ? minat??
me : no lah, my mom asked me to apply this job ! :D *senyum lebar.
pengetua : ouhh~ *speechless
me : haha confirm-II aku tak dapat keje ni. sory mom! *ketawa dalam hati 

GOOD STORY ~

situation 1 ( on the phone )

me : wi, aku dah dalam bas ni. jap g aku sampai.
mawi : okay cikgu jaja !
me : diama! -___-
mawi : haha okay, ape macam kau punye interview pagi tadi?
me : nanty aku cite.
mawi : okay. aku tunggu kau kat office.
me : okay, kak mani ada cakap pape tak aku tak masuk pagi tadi?
mawi : ade. dia cakap 'ieja pegi belaja kete ey mawi? pastuh aku jawab lah 'ye kak' haha
me : haha baguss-II

situation 2 ( site )
bos : pukul bape awak sampai tadi ieja?
me : kol 12.30 kak.
bos : ouh, belaja kete macam mane ? okay?
me : okayy kak ! ;) *senyum lebar haha

VERY GOOD STORY ~

okayy, segala dialogue di sensored tetttt~ haha
btw, im so so so double triple happy cause he texting me in mukabuku hew.
worried gilakk cause long time he not calling and texting me.
rupanya, charger phone dia ilang. so, dats why dy tak dapat call. 
but at least dy inform in fb bout dat lah.
alhamdullilah~ nothing happen to him :)

okayy, main point yang aku nak story is i just wanna do what i want and want i like. dah memang jiwa aku jiwa landscape kot. so, tiada apa yang boleh halang apa yang aku minat, in sha allah. so for my mom.. please ma, restui lah anak mu ini :') hew.

the end, kbye !

04 January 2013

5 ways to release my preasure stress tension an so onnnnn -_- wuuu~


1. KEPOCHI WITH ALFRED JUNIOR + CHOC.


gosipp-ing with my ALFRED JUNIOR ! sambil my mulut kunyah chocolate onomnomnom~
even alfred cant gave me feedback but at least talking with him its BETTER lah then talking with someone haha he is so understanding okay, but seriously i never campak or cubet ke jentik ke whatever lah kan. nampak tak betapa caring nya aku? nguu~ and if dat time dont have choc, any juncfood pun aku telan asalkan my mulut always mengunyah. erkk -___- gemuk!


2. KAKI YOUTUBE. 


usha YT matluhfi ! this is among my FAV vid from him. sumpah it is so funny gila ! haha .
i love it so much much much ! vid dia memang syiokk habess. kalau hang stress ke apa, hang p usha YT dia.
aku berani guarantee after dat mesty hang rasa lega gila !! hew . banyak jugak lah vid matluthfi ni. semuanya best gila. it is like theraphy for release tension tau. after i watched jea seriously rasa semangat gila yuol's. tengok banyak kaly pun tak bored okay. btw matluthfi chomel mate sepet ! nguu~

3. LEPAKING WITH MY MOM OR FAM .



hew actually lepak-ing with my mum it is the best part lahh. so difficult for me lah to sharing every problemo with others including my mum cause idk how to kepohchi with them erkk -_- so time tension jea as usual ajak my mum or my sista pi lepak anywhere lah. time tenga kering lepak lah any place yang FREE ov charged tak pkai money haha time tenga *load* tuh ape lg kan as a girl, SHOPING time lah!! hew

4. MAJULAH MUSIC UNTUK NEGARA heww .


okay otak gila music ? dats ME ! as a peminat tegar kpop haha first ov all aku memang akan dengar lagu SUJU dulu then baru lagu kpop yang laen tuh. what i love bout kpop is when dorang dance ! seiously semart and chomel habes lew. cair woo~ heh if english songs pulak i more to bruno mars and justin bieber songs lah. they're so talented singer. their songs ov lyric memang mendalam gila haha malaysian? errrkk~ YUNALIS ZARAI the best lah! she is so rawr gila. her style memang i love it! genre music yang boleh masuk in my head like an indie songs, yang chill and sempoy habess. 


5. SETIAP GAMBAR ADA LAGU aisehh man !


estalavista baby ! ngee~ last thing i'll do it when i was stress. i'll capture anything pun lah janji puas! haha btw loveyoumuch baby !



terlajak perahu boleh REVERSE. terlajak kate ?? -_-

first ov all, okay padan muka aku ! seriously, completely wrong ! he asked to be honest and i've to say the truth with honesty and without any slightest lie but after that he was angry. haih -___- bila jujur dia marah, kalau menipu lagilah dia marah kan? so, how? aku macam headache gila kot when i thinking bout this teross. maybe salah aku cause too honestly. orang kata nak jujur pun berpada-II asalkan tak melukakan hati somebody else but seriously i didnt mean it. sumpah! just nak jujur jea kot but missunderstood pulak -___- hm. speechless..............................................!!

okayy, my bad. ends~ -___-


excident between a car and M.E.O.W :'(



assalammualaikum wbt.

sobss~ okay sedih gila ! tadi masa aku otw balik kerja. tengah syok tengok gelagat budak balik sekolah. all of sudden aku macam dengar bunyi something yang kuat gila kot. *Dddurmmmm! then terkejut gila tengok ada seekor meow ni dah terbaring tenga jalan penuh darah! *urghhh~ aku pun berlari-II anak lahh konon nak selamatkan meow tersebut before dia dilanggar oleh kereta lain. yala, that time jalan tenga sibuk gila. so aku and adalah sorang akak ni sanggup berhenti mtor semata-mata nak tolong aku angkat meow tuh ketepi. *cehh macam berat sangad kan meow tuh? heh.

then aku pun macam nak nangis lah tengok keadaan meow tuh. akak tuh pun habaq yang meow tuh dah kembali kerahmatullah. haih. apa punya manusia? sudah langgar tak bertanggungjawab pulak. at least kau letak lah kucing tuh ketepi if betul kau tak sengaja langgar or whatever lah reason kau tuh. kucing tuh bukan berat sangat pun sampaikan kau tak mampu nak angkat langsung! tak berperikemanusiaan betul lah kau ni! kalau ada 100 orang macam kau kat dalam dunia. boleh mati semua kucing tau!! erghhh! sumpah geram !

tetiba rasa sayu hati pulak tengok meow tuh. hm.. ends.

01 January 2013

I . M . Y . S . M :')





i love you, and probably always will.
but we go days without having a meanigful conversation 
and i used to miss you so much when that happened.
but it never seemed like you missed me,
and i guess because of it..
i stopped missing you...

how do i look ?? -_-


2008

that time when i was form 4. 
woo~ annoying nya. muncung memanjang. *baru perasan haha

                   
               

2009

when i was form 5 ! SPM doe. hew.

              



2010

goodbye school ! welcome college ! haha



2011

matured? no lah, still childish what.
 


2012

how do i look??
matured? mybe or not yet i think haha.






2013 ??
 INPROGRESS..
haha
 kbhai.

counting days :)

38 weeks. ibu and papa nervous and cant wait to see you soon. welcome bebiboy. we waiting for you. hope everything gonna be okay and ...