12 January 2013

cerita sebarang ! ;D

assalammualaikum wbt..

phewwwittt~ hai kakak cantekk ! hai abg hensem ! hai adek chomel ! hai awak !! * kenyit mate sket >.<  okay hari ni ada good and bad bad bad news but lebih banyak good good good news. maybe today is my lucky day kot --- alhamdullilah. hew ;)

BAD STORY ~
situation 1
mom : dik, ni number phone pengetua taska tuh. call jangan tak call !
me : taska pun ade pengetua? hehe.
mom : mesty lah ade. dah, nanty jangan tak call lak.
me : herher -___- in sha allah.
mom : jangan lupe pulak !
me : yess mom * senyum :)

situation 2
pengetua : ada experience mengajar ke before this?
me : err~ takde cikgu.
pengetua : before this belajar course apa? kerja apa?
me : course landscape and now pun kerja bidang tu juga.
pengetua : then why u nak jadi teacher kat sini ? minat??
me : no lah, my mom asked me to apply this job ! :D *senyum lebar.
pengetua : ouhh~ *speechless
me : haha confirm-II aku tak dapat keje ni. sory mom! *ketawa dalam hati 

GOOD STORY ~

situation 1 ( on the phone )

me : wi, aku dah dalam bas ni. jap g aku sampai.
mawi : okay cikgu jaja !
me : diama! -___-
mawi : haha okay, ape macam kau punye interview pagi tadi?
me : nanty aku cite.
mawi : okay. aku tunggu kau kat office.
me : okay, kak mani ada cakap pape tak aku tak masuk pagi tadi?
mawi : ade. dia cakap 'ieja pegi belaja kete ey mawi? pastuh aku jawab lah 'ye kak' haha
me : haha baguss-II

situation 2 ( site )
bos : pukul bape awak sampai tadi ieja?
me : kol 12.30 kak.
bos : ouh, belaja kete macam mane ? okay?
me : okayy kak ! ;) *senyum lebar haha

VERY GOOD STORY ~

okayy, segala dialogue di sensored tetttt~ haha
btw, im so so so double triple happy cause he texting me in mukabuku hew.
worried gilakk cause long time he not calling and texting me.
rupanya, charger phone dia ilang. so, dats why dy tak dapat call. 
but at least dy inform in fb bout dat lah.
alhamdullilah~ nothing happen to him :)

okayy, main point yang aku nak story is i just wanna do what i want and want i like. dah memang jiwa aku jiwa landscape kot. so, tiada apa yang boleh halang apa yang aku minat, in sha allah. so for my mom.. please ma, restui lah anak mu ini :') hew.

the end, kbye !

Ramadhan.

ramadhan tiba, ramadhan tiba. marhaban ya ramadhan marhaban ya ramadhan =D 1st Ramadhan. seghonok nya bila ramadhan tiba. ya, aku still m...