25 September 2014

close your eyes honey .

learn from the past . sometime perkara lepas lebih banyak mengajar kita untuk lebih berhati-hati dalam membuat setiap pilihan . adakalanya hati memaksa dan terpaksa . okay dah puas marahkan mata ni . lelaplah sayang . segala pujuk rayu tak dilayan . manja sangat mata malam ni . capai hearfone , sumbat kat telinga dalam , dengar setiap cebisan lagu , sambil jari berlari-lari menaip pantas . datanglah idea , datanglah terbentang luas .

sekukuh.. sekukuh mana ikrar kasih kita
setebal mana masih ada sempadannya
agar tiba nanti harus ditempuhi
apa daya kita melawan masa

terpisah takdirnya dunia hanya sementara
walau begitu cinta suci tuk selamanya
ini realiti hilang tak terganti
namun ku tahu kau dan aku akhirnya kembali bersama

andai daku pergi sebelummu
kenangkanlah ku selalu didalam doamu
kaulah cinta pertama yang terakhir untukku
ku berjanji kan menantimu setia menunggu dipintu syurga

disana.. disana menanti gemilang cinta
jadi lenyapkanlah titisan airmata
tabahkanlah hati mengharungi hari
abadikanlah saat indah kita kan tetap bersama


n/p : dipintu syuga by kru ft elite

( lama tak dengaq lagu ni :'D )

15 September 2014

maturity :)

assalammualaikum wbt .

hye readers . awal-awal pagi lagi tadi ada lah seorang hamba allah ni dah mula menegur . katanya tingkah laku aku nampak semakin matang sekarang . tidak kira dari segi pemikiran atau apa saja. semuanya nampak jelas sekarang . katanya . kalau dia menipu , aku pun menipu korang lah. haha .

tak semestinya bila umur kau menjangkau 25 above kau sudah cukup and betul-betul matang dari segi segala hal . open your mind dude . sometime pemikiran yang lebih membawa kita kearah kematangan itu . depens on situation yang kau tengah hadap ketika itu .

aku pun tak rasa aku sudah cukup matang dalam segala hal . kadang ada juga situation dimana aku confused dalam membuat keputusan . but when im thinking back . sometime we need to share and ask to everyone ( i mean not everyone la , someone yang kita trust ke ) which one better which one not . choose the right choice .

soal kerja , iam so profesional . tak perlu membabitkan soal personal dalam soal kerja . hello kawan , kita bkerja bukan untuk satu atau dua hari saja . so lakukan sebaiknya . kena marah dengan bos , memang that feeling feel down gila but adat lah . normally la .

soal personal , iam so chillex person . curi-curi masa untuk spent time together . kena pandai arranged time . soal kerja + soal personal = must be fair and square . nak melebihkan salah satunya pun tak boleh . so , again . must be fair . iam so lucky cause dipertemukan dengan special partner yang very very undertanding . terima kasih allah :)

so guys, age doesnt define maturity :)

the end. kbye.

xoxo,

ieja jaja


13 September 2014

lately :)

asslammualaikum wbt .

hey readers . lately too much busy . i dont have much time untuk bercerita itu dan ini . lifetime macam messy sedikit . biasa la, imma queen of disaster ! grr. haha. but now im back normally. tiada benda lain yang perlu difikirkan lagi selain soal kerja kerja kerja . hampir 24 jam masa dihabiskan untuk mengadap pc , site visit , audit , paperwork , documentation , verified claim and blablabla . kalau nak disebutkan every single thing disini memang takkan pernah habis. so kita stop disitu.

itu soal kerja . personal life ? ahaha . masih tersempat juga curi-curi masa even 5 minit pun untuk terfikir tentang itu. sometime rasa  macam tak mahu langsung fikir tentang itu . i feel , wasted . but dia datang sendiri . sendiri datang menusuk-nusuk dalam kepala ni . kadang naik rimas and serabut bila difikirkan . so apa boleh buat kan? haha.

sejenis protect relay . as long as i can protect , i will . but if dah betul-betul tak boleh nak handle sangat . apa boleh buat lagi selain angkat kaki . once i say i love you , i mean it . once i say its over , means its really really over . no more chance . my chance just once . so appreciate as long as i love you . thats my rules . senang cerita , sejenis mudah memberi peluang , tapi hanya sekali peluang . peluang untuk mereka lebih kenal siapa aku sebelum kita melangkah lebih jauh . ini bukan soal senang berubah hati tapi soal siapa yang pandai menjaga hati . 

orang kata jangan berumah ditepi pantai kalau takut dilambung ombak . habis sampai bila perlu ada rasa takot untuk melihat matahari terbit dan terbenam di hujung laut? fham apa yang aku cuba sampaikan ? :)

the end, kbye.

xoxo,

ieja jaja :)

24 August 2014

Itu Bukan Jodoh

ini jodoh bodoh
bukan alat kawalan jauh
kau boleh mengusul sejuta rancangan
senaraikannya berjela-jela hingga jadi
tebal, sebal, bebal
tapi yang meluluskan struktur pelan ; Dia
kau boleh cemburu membabi buta
dan tanam cip mikro dalam kepala otaknya
tapi kemudian aku tanya
kepala otak siapa yang rosak sebenarnya?
yang digarikan itu tangan
yang dicincinkan itu jari
dan bukan nyawa
bukan hati

17 August 2014

closing eid mubarak :)

open house boss homie !
0-0 ye boss =D
cant wait to see the baby !
im gonna be aunty !
eh silap , KAKAK okay ? haha.



from left puan , kak june , kak nora and me.



the end. kbye.

Pilihan

kau ada dua pilihan
samaada kau nak teruskan
atau kau rasa bnda itu perlu tamat disitu

aku pilih untuk teruskan..

07 August 2014

minta perhatian

kalau hati ini
sekadar kau ramas

berambus
kau distraksi

katanya

suruh tengok-tengok hati dia
dah kecik katanya
suruh tengok-tengok perasaan dia
dah calar katanya

asyik kita menengok-jaga
yang kita punya terlanyak-lanyak
ada orang tanya??

pejam bohong

jika kau pejam mata..
dan kau akan rasa tenang

itu semua bohong

15 May 2014

Rasa Si Bedebah Celaka (part 2)

cerita
cerita itu finally tamat disitu
and hopefully akan terus titik disitu
tanpa ada kesinambungannya lagi

bila 4 pasang mata bertemu dan bertentangan
segala apa yang terbuku dihati dilepaskan
tanpa ada rasa dendam atau apa jua rasa bangsat lagi
sebesar zarah pun kalau boleh jangan disimpan

sudahlahh
buanglahh
simpanlah jauh-jauh topeng syaitan kau itu
kebenaran dan kebohongan kau terserlah akhirnya

kerugian bukan?
itu yang aku bangkitkan lepas
itu penghujung cerita untuk kau
cerita kau tamat disitu si bedebah celaka






12 May 2014

Rasa Si Bedebah Celaka

Si backstabber
rupa suci betul kalahkan wajah si bayi yang baru lahir melihat duniawi
bergaya mengalahkan model bercatwalk kehulu kehilir
bercakap ibarat kau seorang saja wujud didunia ini

benci benar aku pada si tikam belakang
ah bukan aku sorang yang punya rasa sedasyat itu
si penjual burger benjo
pembikin  cheese cake leleh
penduduk taman sebelah
malah si pemborong karpet dubai juga 

kenapa perlu ada rasa itu ?
apa benefit yang kau dapat ? 
sekotak kuaci bunga matahari ?
sekampit beras faiza emas ?
atau sepasang jersey liverpol ?

itu semua rasa yang sementara
ending nanti kau akan menanggung semuanya
kesakitan 
keperitan
kerugian berganda

pergi kau jauh-jauh lah si backstabber
aku tak perlukan kau
mereka juga
jangan kau dianggap si bedebah celaka

11 May 2014

Buang Jauh-Jauh Rasa Jahanam Itu ...

marah..
perlu kau rasa marah tanpa sebab?
mungkin tidak.
apatah lagi jika bersebab
perlu kau marah jika ianya betul-betul bersebab?
haa itu harus !

marah aku bersebab.
bukan suka-suka
bukan saja-saja
bukan mengada-ngada

bezanya mungkin cara kita melepaskan rasa marah itu
atau kau lebih suka rela dan dengan senang hati
terus memendam rasa marah itu ?

jika kau rela
sampai bila kau mampu memendam rasa itu?
setahun? dua tahun? tiga tahun ? atau selamanya?
mungkin hanya mampu bertahan 8jam waktu bekerja
atau mungkin lebih itupun jika kau overtime

bekerja selama 8jam dengan penuh rasa marah
itu tidak bagus dan aku tidak sarankan sama sekali
baik-baik kau melangkah keluar rumah
berniat untuk ikhlas bekerja
dan dengan tiba-tiba rasa itu datang
segalanya jadi jahanam

ikhlas kau hilang
tanggungjawab kau entah kemana
diri kau kaku
otak kau beku
akhirnya kau mati kejung




10 April 2014

i'm just a human

Life.
is not like what we expect to be happened. you know what? i'm currently having a situation which i dont know how to tell. people datang dan pergi was too biasa for me.

And this time, when there's a people who wanna stay, i pula yang back off.  I just don't wanna talk bout this. Cos i'm too tired. Fikir masalah kau sorang je tak boleh. I pun ada masalah. If i yang ada masalah ni diam kan je, now you wanna drag me and be your problem. Itu semua your choice. Its not even mine. Im so sorry for having this kinda behavior. It's not like i dont care about you at all. I do care but idk how to express it on your way.

How can people simply say something that they won't supposed to say?why i it to easy for you? and yess i know nothing bout you at all. I know NOTHING ! My bad, and you also know nothing about me too.

If i left my heart unprotected, with no guards, i won't be a person like who i'am ight now. and i want be the same as i was. why is it so hard to understand?

04 April 2014

this is LAYAR ROCKKK ! XD


after a week planned . so yeahh , here we go ! betul-betul best bila dapat spent time with officemate. jauh dari suara hiruk pikuk di office . so this is the right time to spent time together . yeahhh ! so , let see betapa happy nya weols ni uols ! haha .


at highway tol desaru , bandar penawar .


captured time !

amboihh excited muka memasing !


jalan tak berapa minit . kak liza da buat taik mata ! haha



ohmaii ! chomel budak atas ni alahaii ! phuii ! haha




da sampai !! yuhuuu ! sementara tunggu abg isman and famely smpai . ite lepak luu ! haha



tak pasal jadi model jap kite ! thanks to nuek ! photographer hebat !
dapat free shoot hari ni. ouh untunglah sangat ! XD






pose-pose before jatuh gedebuk . alahai . kak liza ! haha 

photographer pun nak selfie juga. madah gamba kita je katanya . phui ! haha



hasil tangan nuek . fuyoo ! :p

okay memasing dok sebok upload segala photo kat wassap , insta , fb , wechat . madah semua media sosial dia upload ! haha

under in pokok kelapak !





ouhh muka puas hati ! haha


kak liza chomel ! haha


what the tutttt ?!! @#$%&* haha . 

photographer dok sebok carik bahan capture. 

hei ocean ! 


muka tak sabar nak terjun laut ! 

ya allah ! indah nya ciptaanmu :')

we're the best sibling !

okay , rombongan abg isman da smpai. haha
aduhaii ! chomelnya khayr ! cair hati kakak ! haha




suka dia maen air si honey bee ni la ! haha

BBQ time !

hasil from pembakaran ! haha

nuek teruja dengan binatang ni --'


tangan nuek memang power !

tido dah khayr . kesian dy penad . 

okay , burbye layar rock !

kebasahan rambut !

on the way back .
on the way back !
ouh muke penad --'

khayr !! kakak geram dengan awak tau hensem !
before semua balik ruma memasing. depa dok ajak membuang suara kat KTV today mall.


sambil nyanyi pun bole selfie kan .

okay that time kat rumah kak liza. memasing lapa. hantar kak liza pulang dulu before nuek anta gua pulang pula. 

so , that story for today . by the way , yesterday its a great moment we ever had . memang ohsem habes . next vacay in planning . we're the best sibling ever ! semoga custodial department terus maju kehadapan ! haha :D

counting days :)

38 weeks. ibu and papa nervous and cant wait to see you soon. welcome bebiboy. we waiting for you. hope everything gonna be okay and ...