25 September 2014

close your eyes honey .

learn from the past . sometime perkara lepas lebih banyak mengajar kita untuk lebih berhati-hati dalam membuat setiap pilihan . adakalanya hati memaksa dan terpaksa . okay dah puas marahkan mata ni . lelaplah sayang . segala pujuk rayu tak dilayan . manja sangat mata malam ni . capai hearfone , sumbat kat telinga dalam , dengar setiap cebisan lagu , sambil jari berlari-lari menaip pantas . datanglah idea , datanglah terbentang luas .

sekukuh.. sekukuh mana ikrar kasih kita
setebal mana masih ada sempadannya
agar tiba nanti harus ditempuhi
apa daya kita melawan masa

terpisah takdirnya dunia hanya sementara
walau begitu cinta suci tuk selamanya
ini realiti hilang tak terganti
namun ku tahu kau dan aku akhirnya kembali bersama

andai daku pergi sebelummu
kenangkanlah ku selalu didalam doamu
kaulah cinta pertama yang terakhir untukku
ku berjanji kan menantimu setia menunggu dipintu syurga

disana.. disana menanti gemilang cinta
jadi lenyapkanlah titisan airmata
tabahkanlah hati mengharungi hari
abadikanlah saat indah kita kan tetap bersama


n/p : dipintu syuga by kru ft elite

( lama tak dengaq lagu ni :'D )

15 September 2014

maturity :)

assalammualaikum wbt .

hye readers . awal-awal pagi lagi tadi ada lah seorang hamba allah ni dah mula menegur . katanya tingkah laku aku nampak semakin matang sekarang . tidak kira dari segi pemikiran atau apa saja. semuanya nampak jelas sekarang . katanya . kalau dia menipu , aku pun menipu korang lah. haha .

tak semestinya bila umur kau menjangkau 25 above kau sudah cukup and betul-betul matang dari segi segala hal . open your mind dude . sometime pemikiran yang lebih membawa kita kearah kematangan itu . depens on situation yang kau tengah hadap ketika itu .

aku pun tak rasa aku sudah cukup matang dalam segala hal . kadang ada juga situation dimana aku confused dalam membuat keputusan . but when im thinking back . sometime we need to share and ask to everyone ( i mean not everyone la , someone yang kita trust ke ) which one better which one not . choose the right choice .

soal kerja , iam so profesional . tak perlu membabitkan soal personal dalam soal kerja . hello kawan , kita bkerja bukan untuk satu atau dua hari saja . so lakukan sebaiknya . kena marah dengan bos , memang that feeling feel down gila but adat lah . normally la .

soal personal , iam so chillex person . curi-curi masa untuk spent time together . kena pandai arranged time . soal kerja + soal personal = must be fair and square . nak melebihkan salah satunya pun tak boleh . so , again . must be fair . iam so lucky cause dipertemukan dengan special partner yang very very undertanding . terima kasih allah :)

so guys, age doesnt define maturity :)

the end. kbye.

xoxo,

ieja jaja


13 September 2014

lately :)

asslammualaikum wbt .

hey readers . lately too much busy . i dont have much time untuk bercerita itu dan ini . lifetime macam messy sedikit . biasa la, imma queen of disaster ! grr. haha. but now im back normally. tiada benda lain yang perlu difikirkan lagi selain soal kerja kerja kerja . hampir 24 jam masa dihabiskan untuk mengadap pc , site visit , audit , paperwork , documentation , verified claim and blablabla . kalau nak disebutkan every single thing disini memang takkan pernah habis. so kita stop disitu.

itu soal kerja . personal life ? ahaha . masih tersempat juga curi-curi masa even 5 minit pun untuk terfikir tentang itu. sometime rasa  macam tak mahu langsung fikir tentang itu . i feel , wasted . but dia datang sendiri . sendiri datang menusuk-nusuk dalam kepala ni . kadang naik rimas and serabut bila difikirkan . so apa boleh buat kan? haha.

sejenis protect relay . as long as i can protect , i will . but if dah betul-betul tak boleh nak handle sangat . apa boleh buat lagi selain angkat kaki . once i say i love you , i mean it . once i say its over , means its really really over . no more chance . my chance just once . so appreciate as long as i love you . thats my rules . senang cerita , sejenis mudah memberi peluang , tapi hanya sekali peluang . peluang untuk mereka lebih kenal siapa aku sebelum kita melangkah lebih jauh . ini bukan soal senang berubah hati tapi soal siapa yang pandai menjaga hati . 

orang kata jangan berumah ditepi pantai kalau takut dilambung ombak . habis sampai bila perlu ada rasa takot untuk melihat matahari terbit dan terbenam di hujung laut? fham apa yang aku cuba sampaikan ? :)

the end, kbye.

xoxo,

ieja jaja :)

klinik nor arasiah.

Nervous. Disebabkan confused nak pilih barang baby so nak tak nak kena tahu jugak gender baby, so senang lah after this nak beli barang bab...