13 September 2014

lately :)

asslammualaikum wbt .

hey readers . lately too much busy . i dont have much time untuk bercerita itu dan ini . lifetime macam messy sedikit . biasa la, imma queen of disaster ! grr. haha. but now im back normally. tiada benda lain yang perlu difikirkan lagi selain soal kerja kerja kerja . hampir 24 jam masa dihabiskan untuk mengadap pc , site visit , audit , paperwork , documentation , verified claim and blablabla . kalau nak disebutkan every single thing disini memang takkan pernah habis. so kita stop disitu.

itu soal kerja . personal life ? ahaha . masih tersempat juga curi-curi masa even 5 minit pun untuk terfikir tentang itu. sometime rasa  macam tak mahu langsung fikir tentang itu . i feel , wasted . but dia datang sendiri . sendiri datang menusuk-nusuk dalam kepala ni . kadang naik rimas and serabut bila difikirkan . so apa boleh buat kan? haha.

sejenis protect relay . as long as i can protect , i will . but if dah betul-betul tak boleh nak handle sangat . apa boleh buat lagi selain angkat kaki . once i say i love you , i mean it . once i say its over , means its really really over . no more chance . my chance just once . so appreciate as long as i love you . thats my rules . senang cerita , sejenis mudah memberi peluang , tapi hanya sekali peluang . peluang untuk mereka lebih kenal siapa aku sebelum kita melangkah lebih jauh . ini bukan soal senang berubah hati tapi soal siapa yang pandai menjaga hati . 

orang kata jangan berumah ditepi pantai kalau takut dilambung ombak . habis sampai bila perlu ada rasa takot untuk melihat matahari terbit dan terbenam di hujung laut? fham apa yang aku cuba sampaikan ? :)

the end, kbye.

xoxo,

ieja jaja :)

counting days :)

38 weeks. ibu and papa nervous and cant wait to see you soon. welcome bebiboy. we waiting for you. hope everything gonna be okay and ...