15 September 2014

maturity :)

assalammualaikum wbt .

hye readers . awal-awal pagi lagi tadi ada lah seorang hamba allah ni dah mula menegur . katanya tingkah laku aku nampak semakin matang sekarang . tidak kira dari segi pemikiran atau apa saja. semuanya nampak jelas sekarang . katanya . kalau dia menipu , aku pun menipu korang lah. haha .

tak semestinya bila umur kau menjangkau 25 above kau sudah cukup and betul-betul matang dari segi segala hal . open your mind dude . sometime pemikiran yang lebih membawa kita kearah kematangan itu . depens on situation yang kau tengah hadap ketika itu .

aku pun tak rasa aku sudah cukup matang dalam segala hal . kadang ada juga situation dimana aku confused dalam membuat keputusan . but when im thinking back . sometime we need to share and ask to everyone ( i mean not everyone la , someone yang kita trust ke ) which one better which one not . choose the right choice .

soal kerja , iam so profesional . tak perlu membabitkan soal personal dalam soal kerja . hello kawan , kita bkerja bukan untuk satu atau dua hari saja . so lakukan sebaiknya . kena marah dengan bos , memang that feeling feel down gila but adat lah . normally la .

soal personal , iam so chillex person . curi-curi masa untuk spent time together . kena pandai arranged time . soal kerja + soal personal = must be fair and square . nak melebihkan salah satunya pun tak boleh . so , again . must be fair . iam so lucky cause dipertemukan dengan special partner yang very very undertanding . terima kasih allah :)

so guys, age doesnt define maturity :)

the end. kbye.

xoxo,

ieja jaja


Ramadhan.

ramadhan tiba, ramadhan tiba. marhaban ya ramadhan marhaban ya ramadhan =D 1st Ramadhan. seghonok nya bila ramadhan tiba. ya, aku still m...