02 March 2015

come back.

Assalammualaikum wbt.

Ehem ehem.

hai. Okay tetiba macam nak campak balik first time blogging around 4yr ago. That time kepoh betul. hari-hari mengadap lappy tak boleh lekang terus. Tiap minggu tukar background template. Pantang nampak yang cute sikit. Ah mula nak tukar. Bila stalk blog orang lain, nampak dorang punya lagi vogue. Ah mula copy. download widget entah pape tu. Konon nak nampak lagi hot then ramai la followers datang menyinggah. konon.

Segala isi hati suka duka gembira frust nonggeng pun dok cerita kat blog. Ah itu student life. Takde benda lagi best nak diceritakan selain mengepoh dekat blog sendiri. Ibarat macam kau cakap dengan dinding bertubi-tubi, tapi haram nak ada respond Nya. Kalau kau buat salah pun but still kau tegakkan yang kau tu betul, takda sapa pun nak reject. Kau nak mengharap dinding tu angguk apa kau kata kah? Memang tak lerr. that time timbul la fenomena blogger yang kononnya orang macam kami ni adalah orang yang aneh dan mysterious. Konon.

Tengah kau dok rajin menaip meluahkan segala isi hati. Frust nonggeng hari-hari. Betapa laranya hidup kau. That time muncul la mamat mysterious yang rajin jugak membaca semua entry lara kau tu. ibarat putera raja terjumpa kasut kaca cinderella dan akhirnya jatuh cinta. Mamat angau pun dok rajin betul membaca hari-hari macam dah takde kerja. Ah macam jenis lagi la blogger jatuh cinta sesama blogger. Okay Itu cinta blogger.

Belum lagi bab blogger yang meluahkan caci makian bertubi-tubi pada musuh ketat berkurun tu. Hampir gila baca entry dok mencaci musuh ketatnya. tiap minggu tuka keyboard lappy baru. Mana taknya kalau dah menaip sambil menghentak keyboard tu. Ketakk ketakk ketakkk ! bersungguh-sungguh ni meluahkan rasa marah gila teruk la. Yang membaca ni pun boleh jadi takut nak teruskan baca. ada saja benda tak kena. tak rasa muak kau update entry pasal musuh kau selalu? orang biasa nya kalau dah benci sangat, jangan kata sebut nak bercerita pun memang tak lerr. *kasi bakar sikit. Okay, itu kaki maki punya blogger.

Belum lagi masuk bab yang gila dok rajin mengopy apa benda je yang kau dok mengarut kat blog kau tu. Kau update buat assignment sambil teguk air kacip fatimah, cicah kopok lekor ganu terbaik pun dia dok mengopy. Aku pun masih tak faham. Taktau nak klasifikasikan orang macam tu dalam kategori apa. peminat abadi? atau dia sebenarnya takda idea lain, otak dia terlalu sesak dengan benda lain. Then apa motif kau bikin blog? Memang untuk mengopy entry orang lain je ke wei?? Itu dia stalker berani mati. Konon.

Kalau nak cerita pasal asam garam blogger, haih tak tercerita rasanya. But mostly apa yang aku cerita ni kisah benar okay. dah lama aku tak keluarkan idea sebernas ni. puihh sikit. Sejak sibuk Bekerja, jauh beza betul dengan life student dulu. Aku pun tadi try ler stalk memberz- memberz blogger sesama naik turun dulu. punya lah excited nak jenguk apa life dorang sekarang. tengah dok stalk dari sorang ke sorang, jeles pulak aku bila tengok dorang ni. Memasing mampu maintainkan kecomelan muka mereka. Ya comel sebab itu gamba zaman 2@3 tahun lepas. Berkurun dah wei ! Kalau aku boleh masuk dalam blog korang tu, confirm aku bersin tak berhenti. Habuk merata bersawang bersemut dah! Hei guyz, come lah. Aku dah buat come back blogging. Korang bila lagi ? *senyum senget. Kbye :-*

kifarah.

AssalammualaikuM wbt.

I just wanna say hye~ hye readers. Hye stalkers. Hye bloggers. And hye everyone! Benci mana pun kita pada seseorang tu, meluat macam mana pun. At least tak rugi if kita say hye to them. why not aight? Just say hye, no prob kot. My mom always said to me biar orang buat kita, jangan kita buat orang. Zaman sekarang ni, senang cerita allah bayar cash. Cer try men'dajal your frens, tak esok lusa lagi cepat 5 minutes kejap ja da dapat kifarah. So beware, what you give you'll get back.

Tak lama mana bro. So jangan lah nak riak meninggi sangat. Jangan itu jangan ini. Kalau boleh elakkan. Jauhkan. Buang jejauh segala niat jahat tu. Pokok pangkalnya hati. fikir dalam-dalam before you wanna do something. Kalau rasa apa yang nak dibuat tu bagi kesan buruk pada diri sendiri and especially terkena tempias pada orang lain pulak yang takda kena mengena dalam drama you bro, better stop it lah. In future we dont know. bumi ni bulat, dunia ni kecik.

Its just remind for myself and all of you :-*

Ramadhan.

ramadhan tiba, ramadhan tiba. marhaban ya ramadhan marhaban ya ramadhan =D 1st Ramadhan. seghonok nya bila ramadhan tiba. ya, aku still m...