02 December 2016

jodoh itu rahsia allah



who knows we're in the same school before. tapi tak pernah bertegur sapa walau pernah terserempak entah berapa juta kali. siapa sangka lelaki yang perform main gitar atas stage masa hari guru is him. siapa sangka lelaki yang selalu lepak di kaki lima lorong-lorong di sekolah is him. siapa sangka kan allah dah atur cantik-cantik molek-molek perjalanan hidup kita and we just follow the flows.

after a few years allah find us back (onyly via FB ). after 9 months we became fiancee and after next 9 months we ijab qabul. time flies so fast. allah tahu apa yang terbaik for us and we're very grateful. allah kurniakan seorang husband yang so perfect for me. 

rasa cair hati ni bila husband kejutkan bangun subuh. rasa luluh jantung ni bila husband selalu ingatkan tiap waktu ''ayg dah sembahyang?''. rasa hilang segala penat bila sekali sekala husband tolong kemaskan rumah, masakkan lauk, basuh dan sidaikan baju. rasa hilang segala tekanan bila husband urutkan badan bila ai mengadu ''hari ni banyak sangat kerja sampai tak sempat nak rehat'' rasa terharu bila husband masakkan air panas letakkan garam sambil rendamkan kaki ai bila ai mengeluh ''this week banyak sangat lawatan sampai tak sempat nak duduk pun''. his my husband.

who knows lelaki yang kepalanya gila dan suke melayan wife yang lagi gila than him, totally changed now. he more loving and caring. dah jadi husband mestilah perangai berubah kan and soon jadi ayah pulak. amin ya rabb inshaallah. mohon semua doa yang baik-baik.

#jajazaharin
#officialhusbandandwife











14 October 2016

throwback solemnization.

Diam tak diam sebulan dah hakak jadi bini Pak Maon kesayangan ni. heww. throwback sikit (baru dapat album) kah!

senyum pak maon kesayangan hakak sampai ke telinga dalam hati drum berterabur bergendang tak tahu. hahah.

ha sama la dengan hakak ni haha.

steady bro ! sekali lafaz yeahhh !

hakak jeling ada makna tu ~~

menitik-nitik air mata hakak dengar pak maon lafaz taklik. tup tup bunyi dia. banjir ~~

tang hakak lafaz taklik lagi ribut petir banjir tsunami airmata hakak deknon ! huwaa ~~

alhamdulillah. setteld bro setteld !

pak maon steady !

nah tangan ! haha

hamboii pak maon ! tadi depan camera bukan main steady. ni terkial-kial pulak dah.

terima kasih suamiku! shuben tersayang. auwmm! 

jelingan hakak auwmm.

 
laki bini steady ! rock bro ~~

jadi isteri yang chomel dan baik hati tau ayg. ececehh!

rock bro rock !

yeahhh pak maon berjaya menambat hati hakak !

love you shuben ! 

officially shuben and wife !

pak maon gerammm.

hakak tak layan !

yeayyy surat nikah sementara !


totally mine !


hakak tido dulu. haha

jarang pak maon dengan bini romantik.

mata hakak cantik kn? haha

thankyou sponsored contact lens anak buahku ! muahhh!


Pak Maon : sakit leher abi pandang bawah tau ayg. 
Hakak : untung tau dapat bini pendek tapi chomel !






hakak buat hal, pak maon siku !




okay photoshoot habis, hakak masuk bilik dulu. pak maon tunggu tu ! haha



22 September 2016

Best tak kahwin??


Berdebar hati bila tok kadi sebut "aku nikahkan dikau muhammad zaharin bin mohd zaini dengan siti khatijah binti buang dengan mas kahwin sebanyak rm100 tunai''. lagi bagai nak pecah jantung berdegup bila suami dengan sekali lafaz sebut ''aku terima nikah siti khatijah binti buang dengan mas kahwin rm100 tunai. SAH!!!

Alhamdulillah....

Bila sesi lafaz taklik bermula, menitik air mata banjir sedu sedan sayu je lafaz. sekelip mata, bagaikan mimpi sudah jadi isteri orang. kini beralih lah tanggungjawab sebagai seorang isteri. terima kasih ya allah, kau permudahkan segala apa yang dirancang dan berjalan lancar.

Suasana sayu bertukar gelak ketawa, suami bersyukur akhirnya bini gonjol ni sah menjadi isterinya. hahaha. rock tetap rock kapak beb laki bini. haihh. susah nak pulih kalau dua-dua memang kepala gonjol kaki redah. dari orang asing bagai alien di sekolah, sehingga menjadi sahabat untuk 3 hari, bertukar menjadi boyfriend girlfriend untuk 9 bulan, dan seterusnya menjadi tunangan untuk 9 bulan lagi dan akhirnya sah menjadi suami isteri untuk selamanya hingga ke jannah, inshaallah, amin ya rabb !

Best tak kahwin? gila tak best?! BESTTTTTTT WEIIII ! its time to collect pahala! bila dah sah, kau senyum dekat laki kau bila bangun pagi dengan muka busuk, tahi gigi melekat berkarat kat gigi, sengih sampai pipi pun dapat pahala, apetah lagi kau pakaikan butang baju melayu laki kau bila dia sibuk tanya ''butang baju abg mana jahh??'' kau ghase?? heaven nokk.

Bermula lah hidup suami isteri. susah senang bersama, pahit getir jangan dijaja cerita, sentiasa tabah hadapi semua, apa yang penting kerjasama! yang kurang ditambah, yang teruk diperbaiki, yang buruk dicantikkan, yang jahil saling pelajari. hidup asam garam rumah tangga, sama-sama pertahankan hingga hujung nyawa.

Tanggungjawab semakin berat. suami isteri perlu kuat angkat. supaya jatuh terduduk masih kuat berdiri tegap. suami perlu kerja lebih keras, demi keselesaan bersama. isteri perlu niat ikhlaskan diri saling membantu agar berat sama dipikul, ringan sama dijinjing bak pepatah melayu. 

Ya allah, berkatilah hubungan yang halal ini. panjangkan jodoh hingga ke syurga. murahkan rezeki dengan usaha yang diberkati. permudahkan segala urusan. kuatkan semangat dan hati agar terus menjadi suami isteri yang soleh solehah, agar menjadi suami isteri yang penyabar menghalau godaan syaitan nirojim. Inshaallah, amin ya rabb!

#Pakmaonmakminahbigday
#090916
#jajayinkahwinhoii





lovely bridesmaid !

ni bridesmaid last minute hakak. heww. raya haritu memasing sibuk plan nak pakai theme apa. hakak busy buat preparation sampai lupa nak decide theme apa. sampai ler malamnya nak nikah, depa mai ruma ingatkan hakak pasal theme baju. astaghfirullah ! hakak lupa betul ! depa pun gigih pi cari baju petang tu juga, sempat lagi katanya sementara majlis esok. hala halaahhh.. terharu betul hakak! bersungguh depa nak jadi peneman hakak sepanjang majlis esoknya. depa lah teman sepermainan dari hakak kecik. sama-sama main belon acah, lubang tikus, main beskal, main rondes, main kereta control, main sembunyi2, main masak-masak, jiran depan kiri kanan rumah tu. hamekk berkat, tak lama lagi turn sab pula ! heww. lebiyuu sayang sayangku!








counting days :)

38 weeks. ibu and papa nervous and cant wait to see you soon. welcome bebiboy. we waiting for you. hope everything gonna be okay and ...