19 February 2016

peach ! :)

bismillahirahmanirahim..

last week ada sale dekat jakel bandar baru uda, belakang angsana tu. mama pun sibuk nak pergi jakel cari langsir katanya. so at the same time boleh survey kain untuk baju for our big day nanti. mama kata kain pasang untuk pengantin murah. sale teruk. hahaha.

colour theme untuk nikah nanti zaharin yang decided to choose nak colour apa, and time sanding nanti my turn pulak decide nak colour apa. so he choose peach colour. idk why dia suka betul colour peach tu. sampaikan dinding bilik pun nak colour peach jugak ! macam gegirl tau. heh.

as usual, jakel crowded betul. then kami naik second floor. memang ramai bride to be tengah sibuk pilih kain, also me. finally i found what he want ! kain satin + kain lace colour peach then cari kain satin for men pulak nak matching kan colour. berpeluh jugak mencari. at last jumpa juga. 

setteld satu bab. nasib my future mom in law memang pakar menjahit. so mak offer diri nak jahitkan baju nikah kami nanti. tinggal bagi design saja. thankyou mak :)

alhamdulillah. 

 budak kepoh. sibuk nak tengok apa yang mama dia bawak balik dari jakel. hehe.

merajuk lah tengok-tengok je bukan baju dia ! haha nanti kita beli lagi ey sayang?



so thats it ! 

kain satin perempuan + kain lace = 4 meter
kain satin lelaki = 6 meter
free samping

total = rm129 sahaja!
 worth it baby !

counting days :)

38 weeks. ibu and papa nervous and cant wait to see you soon. welcome bebiboy. we waiting for you. hope everything gonna be okay and ...