02 December 2016

jodoh itu rahsia allah



who knows we're in the same school before. tapi tak pernah bertegur sapa walau pernah terserempak entah berapa juta kali. siapa sangka lelaki yang perform main gitar atas stage masa hari guru is him. siapa sangka lelaki yang selalu lepak di kaki lima lorong-lorong di sekolah is him. siapa sangka kan allah dah atur cantik-cantik molek-molek perjalanan hidup kita and we just follow the flows.

after a few years allah find us back (onyly via FB ). after 9 months we became fiancee and after next 9 months we ijab qabul. time flies so fast. allah tahu apa yang terbaik for us and we're very grateful. allah kurniakan seorang husband yang so perfect for me. 

rasa cair hati ni bila husband kejutkan bangun subuh. rasa luluh jantung ni bila husband selalu ingatkan tiap waktu ''ayg dah sembahyang?''. rasa hilang segala penat bila sekali sekala husband tolong kemaskan rumah, masakkan lauk, basuh dan sidaikan baju. rasa hilang segala tekanan bila husband urutkan badan bila ai mengadu ''hari ni banyak sangat kerja sampai tak sempat nak rehat'' rasa terharu bila husband masakkan air panas letakkan garam sambil rendamkan kaki ai bila ai mengeluh ''this week banyak sangat lawatan sampai tak sempat nak duduk pun''. his my husband.

who knows lelaki yang kepalanya gila dan suke melayan wife yang lagi gila than him, totally changed now. he more loving and caring. dah jadi husband mestilah perangai berubah kan and soon jadi ayah pulak. amin ya rabb inshaallah. mohon semua doa yang baik-baik.

#jajazaharin
#officialhusbandandwife











klinik nor arasiah.

Nervous. Disebabkan confused nak pilih barang baby so nak tak nak kena tahu jugak gender baby, so senang lah after this nak beli barang bab...