01 June 2017

morning sikcness.

condition getting worse and worse and worse....

Fell Bad.
for this time memang tak boleh nak buat apa lagi dah. terbaring dan redha dengan diri sendiri. 1st and 2nd time preegy dulu tu aku tak alami apa-apa morning sickness pun. malah tak berhenti makan itu ini. memang tak boleh langsung tak makan egg tart. hari-hari aku makan tu. sehari aku boleh makan sampai 6-10 biji egg tart. ha dasyat tak? husband yang mabuk teruk sampai nak ke bilik air pun bole mengesot sebab tak larat sangat. 

My Turn.
Now its my turn pulak hadap macam mana rasa mabuk tu. seriously, rasa macam dah takde nyawa wei. aku berkurung dalam rumah. sebutir nasi pun tak boleh telan. baring tidur then bangun just untuk lari ke sinki muntah jela. segala bau masakan lagi aku benci gila. rasa macam nak tutup idung ni terus. aku telan ape pun semuanya keluar balik. MC jela memanjang. nasib bos and officemate semua understanding gila. 

Sakit.
muka aku pucat lesi macam takde darah. nak keluar ke mana pun standby beg plastik kt dalam beg. minyak angin, minyak kapak, minyak yuyi cap limau, segala minyak lah memang sentiasa kat tangan. husband selalu usap perut tiap kali aku menangis tak dapat nak tidur malam sambil bisik kat perut..

'' Adik..duduk dalam perut ibu diam-diam. kesian ibu sakit''

then barulah aku boleh lelap. sepanjang morning sikcnes tu aku tak mampu buat ape pun. untungnya dapat husband yang ringan tangan. memasak, basuh baju, sidai baju, kemas rumah. from A to Z semua husband yang buat. bila aku tak dapat tidur malam, husband pun berjaga jugak. usaha kan itu ini supaya aku selesa dapat tidur. 

Thankyou Husband.
terharu sangat bila tengok effort husband. alhamdulillah. terima kasih ya allah. kau berikan zuriat pada kami, kau kurniakan husband yang terbaik buatku. sesungguhnya aku wanita yang paling bahagia dengan segala takdir yang telah allah swt susunkan. 


''Abi, terima kasih kerana menjadi suami yang terbaik. iloveyou!''

counting days :)

38 weeks. ibu and papa nervous and cant wait to see you soon. welcome bebiboy. we waiting for you. hope everything gonna be okay and ...